Wednesday, October 17, 2012

Tingkah laku anak kedua..

Anak manja emak
Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh emak-x jugak rasanya..kasih sayang mak aku pd adik beradik aku semua sama jer...

 Anak yang degil..
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yang betul. Dalam ramai adik-beradik, dia paling x makan saman. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu bersungguh-sungguh. Kalau tak nak,tak naklah jawabnya. Boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan...:-yang ni agak betul la..hehehhe

Tak pandai nak memujuk...
memang anak nombor dua ni tak pandai pujuk makwe atau pakwe dia...:-aku ler tu..kalau korang merajuk pandai2 la x kuasa nk pujuk...hahahahaha

 Cinta 
 kalau bercinta, sangat setia dan sanggup berkorban...:-part ni x brapa best sbb kalau kecewa mmg   parah.. 
  Tegas
  apa yang dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitamlah ia. Kalau putih, putih la. Degil tak boleh        
  toleransi...:-x jugak kene tgk situasi mcm mana..leh tolak ansur lg...

  Hati 
anak nombor dua ni juga nampak je keras, tapi hati dia lembut. Satu lagi, dia, takleh ditegur...:-tgk mcm mana org yg menegur ..kalau org yg menegur kurang ajar mmg sape2 xleh terima kn


Berdikari 
betul....betul..betul... Tapi kalau terlebih independent pun payah. Mudah bergaul dan very take care.


  Arahan
Payah untuk menerima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri. Pendek kata tak boleh kerja dengan orang lain.:-x betul ni..aku senang je terima arahan kadang2 tanpa disedari sedang dibuli rupanya...hahahaahah


Pemaaf dan ambil berat
 tidak di nafikan anak nombor dua ni pun pemaaf dan caring. Tapi awas, jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham-faham je lah:- yg ni mcm ada gak terkena kt aku...mcm2 org wat kt aku tp aku still maafkan org tu..cuma mampu berkata xpe la..biarlah org tu nk ckp atau wat  apa pun..satu hari dia akan terima pembalasannya... tp jgn cuba wat aku naik angin atau mencabar kesabaranku mmg kene la...hahahaha
 
Pakaian
 nak semua up to date dan semua nak kemas...:-not true sbb pada aku kemas je up to date xde la sangat sekali skala boleh la...


******semua ni satu kebetulan jer...tp mungkin ada yg terkene pada kita kan..sekian see u...

1 comment:

Anonymous said...

[p]Males can easily possess a great deal of up to date Polo Ralph Lauren shirts through the variety they are offering . The dip-dyed cotton mesh has the mercerized design for added luster while the shirt still maintains its ribbed collar and armbands features . Pandora Charms are genuinely breathtaking jewellery masterpiece, which definitely brings you into the community of shade, magic, mystery, romance and peace . Till very recent times, polo shirts were not considered to be appropriate for the office, but the increasing liberality in office dress codes has helped in the entry of polo shirts inside the work place as well . [url=http://www.ralphlaurenoutletonlinee.co.uk]polo ralph lauren outlet[/url] Wristbandconnection . [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]ralph lauren polo shirts[/url] coupons4save . [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]cheap ralph lauren polo[/url] 7malls . Generally there a lot go with a pair of colorations and enjoy the equivalent hue of each reappear throughout the halloween costume (as an example: chocolate darkish pair of shoes, chocolate bar red belt, chocolate bar brown leafy [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]polo ralph lauren uk[/url] shoes) . Alabama polso dei veri appassionati non puo mancare http://www.[/p][p]BIDS FIRM FOR ACCEPTANCE: Bidder warrants, by virtue of bidding, that his bid and the prices quoted in his bid will be firm for acceptance by the City for a period of ninety (90) days from the [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]discount ralph lauren polo shirts[/url] date of bid opening unless otherwise stated in the ITB . If you have items that should be worn in the winter and it's summer time you can sell to the other the [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]polo ralph lauren outlet online
[/url] main world were it is winter . Ralph Lauren started in the 60s with a collection of ties and has grown into an entire world for Ralph Lauren, redefining American style . They are characterized by [url=http://www.ralphlaurenoutletonlinee.co.uk]ralph lauren outlet[/url] the small polo player symbol that usually resides on the left breast . End procuring at the outlets if you want superior savings and cruise as a result of the internet to get the most effective things for the best value . 猫聛陆 Calluses under the feet are typical all over quite a few ages together with actions [url=http://www.ralphlaurenoutletonlinee.co.uk]ralph lauren outlet uk[/url] grades, and may be located mutually that face men business women . com: 7malls . We have some good refreshing dust walking in presently.[/p]