Wednesday, October 17, 2012

Tingkah laku anak kedua..

Anak manja emak
Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh emak-x jugak rasanya..kasih sayang mak aku pd adik beradik aku semua sama jer...

 Anak yang degil..
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yang betul. Dalam ramai adik-beradik, dia paling x makan saman. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu bersungguh-sungguh. Kalau tak nak,tak naklah jawabnya. Boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan...:-yang ni agak betul la..hehehhe

Tak pandai nak memujuk...
memang anak nombor dua ni tak pandai pujuk makwe atau pakwe dia...:-aku ler tu..kalau korang merajuk pandai2 la x kuasa nk pujuk...hahahahaha

 Cinta 
 kalau bercinta, sangat setia dan sanggup berkorban...:-part ni x brapa best sbb kalau kecewa mmg   parah.. 
  Tegas
  apa yang dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitamlah ia. Kalau putih, putih la. Degil tak boleh        
  toleransi...:-x jugak kene tgk situasi mcm mana..leh tolak ansur lg...

  Hati 
anak nombor dua ni juga nampak je keras, tapi hati dia lembut. Satu lagi, dia, takleh ditegur...:-tgk mcm mana org yg menegur ..kalau org yg menegur kurang ajar mmg sape2 xleh terima kn


Berdikari 
betul....betul..betul... Tapi kalau terlebih independent pun payah. Mudah bergaul dan very take care.


  Arahan
Payah untuk menerima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri. Pendek kata tak boleh kerja dengan orang lain.:-x betul ni..aku senang je terima arahan kadang2 tanpa disedari sedang dibuli rupanya...hahahaahah


Pemaaf dan ambil berat
 tidak di nafikan anak nombor dua ni pun pemaaf dan caring. Tapi awas, jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham-faham je lah:- yg ni mcm ada gak terkena kt aku...mcm2 org wat kt aku tp aku still maafkan org tu..cuma mampu berkata xpe la..biarlah org tu nk ckp atau wat  apa pun..satu hari dia akan terima pembalasannya... tp jgn cuba wat aku naik angin atau mencabar kesabaranku mmg kene la...hahahaha
 
Pakaian
 nak semua up to date dan semua nak kemas...:-not true sbb pada aku kemas je up to date xde la sangat sekali skala boleh la...


******semua ni satu kebetulan jer...tp mungkin ada yg terkene pada kita kan..sekian see u...